Direcţia de Cultură a municipiului Carei anunţă vernisajul expoziţiei personale de pictură a profesorului Aurel Donca pe 1 Decembrie 2018, ora 13, în sala Cavalerilor de la Castelul Karolyi Carei. Expoziţia este dedicată Zilei Naţionale a României. Tot cu acest prilej, va avea loc un moment artistic susţinut de Taraful Ceatăra, în care vor recita Alexandra Crăciun şi Denisa Graz, moderator: Adrian Ştefănuţi.

Aurel Donca s-a născut la 12 septembrie 1946 în Dindeşti. După absolvirea liceului în Carei, a urmat studiile la Facultatea de arte plastice a Institului Pedagogic din Cluj-Napoca, precum şi Facultatea de istorie a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. A profesat ca dascăl de desen şi de istorie. Și-a desfășurat activitatea de dascăl cu gradul profesional I în ambele specialități, desen și istorie, educând 43 de generații de elevi,dintre care mulţi s-au perfecţionat în domeniul artei:pictură, arhitectură, design și istoria artelor.

Activează la şcoala din Baia Borşa, la Şcoala Generală nr. 1 şi 3 din Carei, Clubul Elevilor din carei şi Liceul Pedagogic Carei, îndeplinind ani la rând şi activitatea de profesor metodist la educaţie plastică.

A fost distins cu Diploma de Onoare a Consiliului Naţional al Organizaţiei Pionerilor şi cu gradaţia de merit pentru activitatea sa didactică.A fost distinsă cu Diploma de excelenţă de către Consiliul Municipiului Carei pentru activitatea artistică.

A realizat numeroase lucrări de pictură şi grafică (în creion, cărbune, acuarelă, pastel, culori de tempera, guaşe, acrilice şi de ulei).

A realizat trei expoziţii personale la Carei şi Baia Mare.A participat cu lucrări la expoziţii de grup organizate la Carei, Satu Mare, Baia Mare şi Bucureşti, la saloanele de primăvară ale profesorilor de desen.

Lucrările sale au fost apreciate şi fac parte din numeroase colecţii particulare sau împodobesc şcoli şi instituţii în ţară şi peste hotare.