Talida Elena Grunzac s-a născută pe 22 februarie 1983 în Botoșani.

De timpuriu preocupată de desen și  pictură clasică,artista a avut o expoziție personală încă din clasa a VIII a.A.După ce a absolvit Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani,avându-l ca profesor,printre alții, pe pictorul Radu Cotișel, artista și-a continuat studiile de specialitate la Universitatea de Arte Plastice Decorative și Design “George Enescu ” din Iași,obținând licența în Grafică în 2006. Din 2007 și până în prezent, îmbină pasiunea pentru artă cu cariera didactică, în calitate de profesor de Educație Plastică la Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani.

Artista debutează în 1998 cu o „personală”, urmată de multe altele prezentate publicului,dintre care se disting cele vernisate în 2017: ,,Albastru Infinit” – iulie, la Iulius Mall Iași, „Între apă și cer”- septembrie, la Galeria de Artă Grand Hotel Traian – Iași și „Emoții” – noiembrie 2017, deschisă la Ateneul din Tătărași, Galeria Regală de Artă – Iași.Succesul acestora a  continuat și în afară,artista având expuse  lucrări  la Bienala di Spaleto,din Italia,în 2016.

Axele de măiestrie pe care le-a cultivat Talida Grunzac sunt cu adevărat impresionante, unde tușele de culoare și compoziția lucrărilor surprinde și provoacă interes.Arta sa este alimentată de o imaginație fertilă care îi conferă o mare forță evocatoare. Lucrările sale au o personalitate unică, recunoscută la prima vedere.Precizia liniei și a finisajului, puritatea formelor și armonia culorilor fac ca lucrările ei să fie apreciate de un public larg.