• pictează de aproape patru decenii iar în 2013, la vârsta de 58 ani, a obţinut licenţa la Facultatea de Arte “George Enescu” din Iaşi • este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România de trei ani, perioadă în care a realizat 11 expoziţii şi a câştigat zeci de distincţii la competiţii naţionale şi internaţionale • în 2016 a donat Castelului Peleş portretul Majestăţii Sale, Regele Mihai, fiind invitat de principesa Margareta la Concertul Regal Jubiliar • profesorii din facultate l-au considerat un “fenomen” datorită rapidităţii cu care pictează • acum două luni şi-a deschis cont de Facebook şi cariera sa a explodat fiind invitat să participe la evenimente de talie internaţională la Praga şi Bulgaria

 

S-a născut pe 5 martie 1955 în comuna Grădiştea din judeţul Brăila. A absolvit Liceul Pedagogic de 5 ani, iar apoi a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă “Verspasian Lungu” – la excepţional (2 ani în loc de 3). În 2013, la vârsta de 58 ani, obţine licenţa la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi, fiind singurul student din generaţia sa care intră în Uniunea Artiştilor Plastici din România (UAPR), filiala Ialomiţa. Talentul său i-a adus zeci de premii la competiţiile naţionale şi internaţionale. De altfel, de când este membru UAPR a realizat 11 expoziţii personale şi de grup. Anul trecut a donat Castelului Peleş portretul Majestăţii Sale, Regele Mihai I, fiind invitat de Principesa Margareta la Concertul Regal Jubiliar prin care au fost sărbătoriţi cei 150 de ani de Regalitate în România. În 2017 artistul a participat la două evenimente internaţionale în Cehia şi Bulgaria.

Cam acesta ar fi rezumatul CV-ului pictorului brăilean Ştefan Şerban, artistul care este considerat de profesorii din facultate “fenomen” datorită rapidităţii cu care pictează, reuşind să termine o lucrare în două-trei ore.

Dar lista nu se termină aici. Ştie să cânte la toate instrumentele muzicale, a fost campion naţional de tenis de masă şi este nepotul scriitorului Fănuş Neagu.

Dincolo de cariera de pictor, Ştefan Şerban este dascăl de când se ştie: mai întâi învăţător, iar de trei ani profesor de arte platice la Liceele “N. Kazantzakis”, “A. Puşkin” şi “D. Cantemir”.