Suceava:  expoziție  fotografii / fotografie Wtadystaw Kubien , 1 –  30  Septembrie 2018, Sala de expoziții temporare POD 

 

Władysław KUBIEŃ este născut în 1964,la Třinec – REPUBLICA CEHĂ.

Pedagog, pictor, grafician, ilustrator, scenograf, regizor. În principal, se ocupă cu pictura şi grafica uzuală.Se exprimă, mai ales, cu ajutorul unor tehnici mixte, colaj, desen, instalaţii ş.a.

De asemenea, ideile sale creatoare le realizează prin intermediul unor forme teatrale netradiţionale. Este autorul şi regizorul câtorva spectacole de teatru adresate persoanelor cu dizabilităţi care au fost prezentate în Austria, Germania şi Polonia.

În ultimul timp s-a făcut cunoscut şi ca fotograf.

La începutul aventurii cu pictura îl interesa mai ales peisajul. Astăzi cultivă arta abstractă pe care o defineşte ca procesual-structurală. Căci îl interesează însuşi procesul naşterii, mulţimea de materiale şi modalităţi de a le uni, dar şi structura materialului folosit. Până acum, numărul lucrărilor lui este relativ mic, pentru că şi procesul creării lor este îndelung. În anul 1999 au apărut primele „tablouri cusute”. Ideea de a uni diferite materiale şi tehnici, în plus interesul pentru urmele apărute mecanic pe suprafaţa lucrărilor i-a dat-o cusutul. Din perioada studiilor şi-a expus lucrările în câteva expoziţii de grup, în Cehia şi Polonia mai ales, dar şi individuale. Şi-a propus sieşi să fie „cârmă, navigator, vapor”, fără a aparţine, în declaraţiile sale artistice, vreunei grupări.

 

Expoziţii individuale: 

1992              Nový Jičín (CZ)

 1994              Jastrzębie Zdrój (PL)

2000              Český Těšín (CZ)

2003              Brno (CZ)

2004              Karviná (CZ)

2005              Suceava (RO)

 

Cele mai importante expoziţii de grup:`

1990              Ostrava (CZ)

1992              Toruń (PL)

 1996              Bielsko Biała, Kraków (PL);  Praha, Ostrava, Karviná (CZ)

1998              „Kolmo kose” Český Těšín (CZ)