Galeria Romană are plăcerea de a vă invita la deschiderea expoziţiei : 
“MILITZA SION-ATELIER ROMA”
Vernisajul va avea loc marţi, 2 octombrie 2018, de la ora 19:00,Galeria Romană,Bd. Lascăr Catargiu, nr 1, sector 1, Bucureşti  (Piaţa Romană).

Artista Miliţa Sion dedică această expoziţie Romei pe care a admirat-o  de multe ori de pe coline, de pe PINCIO, încercând să-i surprindă duhul  care-l insuflă dincolo de apartenenţa peisajului urban.

În perioada 2-20 octombrie 2018, vor fi expuse, pe simezele Galeriei Romană, o serie de lucrări de pictură şi grafică, semnate Miliţa Sion.

Arhitect reputat, cu construcţii atât în zona publică, cât şi în cea particulară, mai multe premiate de Uniunea Arhitecţilor din România, curator al unor excelent gândite şi documentate expoziţii retrospective ale unor arhitecţi prestigioşi, ca G.M. Cantacuzino, Gheorghe Simotta, Henrieta Delavrancea-Gibory sau Horia Creangă, Miliţa Sion s-a dovedit în ultimii patruzeci de ani şi un interesant grafician şi pictor.

“Această evocare a Romei “CAPUT MUNDI”, este legată de destinul ei ca  inimă a Imperiului Roman, marea miză a creştinismului , care a învins după secole de persecuţii sângeroase şi a deschis o eră nouă a 
civilizaţiei europene.Trecând peste conotaţia biblică a lucrării emblematice “QUO VADIS?”, întrebarea- “UNDE MERGI?”- este una esenţială, permanentă a vieţii noastre. Este tema generală a lucrărilor mele, ce exprimă drumul, calea ce transcende realităţii văzute” – Miliţa Sion, septembrie 2018