Asociația Culturală ARTAR, Filiala Constanța a UAPR și Primăria Topalu vă invită, în perioada 7 – 19 decembrie 2018, în Sala Pergament a Bibliotecii Naționale a României, să vizitați expoziția cu lucrări de pictură realizate în tabăra de la Topalu, județul Constanța. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 8 decembrie 2018, la ora 12.30.

Vor expune artiștii plastici: Aurelian Broască, Loretta Baluță, Constanța Petrescu Dănilă, Laura Nistorescu Seniuc, Iolanda Manolescu, Niță Manolescu, Florin Ferendino, Niculae Morărescu, Mugur Coman și Alex Baciu. Curator: Roxana Bărbulescu, critic de artă.

”Fascinați de luminozitatea ce imprimă priveliștilor o cromatică aparte și pătrunși de rusticitatea împrejurimilor, cei zece artiști plastici înfățișează în lucrările lor atmosfera specific locurilor dobrogene mărginite de Dunăre. Străzi, case, portrete ale localnicilor,maluri însorite sau în amurg, pâlcuri de copaci sau bărci ancorate la mal sunt redate într-o varietate de maniere impregnate de particularitățile stilului fiecărui artist, dar și de receptarea lor emoțională. Astfel, într-o permanent pendulare între stare și realitate, peisajele de la Topalu se regăsesc în compoziții caracterizate fie de un ritm echilibrat al formelor sau al tușelor, de țesături de mase cromatice, fie de o simplitate cromatică redusă la câteva tonuri suave de gris au la tonuri tari de violet sau orange.”– Roxana Bărbulescu, critic de artă.