Art Yourself Gallery găzduiește expoziția artiștilor Sorin Purcaru din Iași și  Liviu Mihai din București în perioada 1-30 noiembrie 2018.

Vernisajul a avut loc joi, 1 noiembrie, ora 18:00  la  Art Yourself Gallery – Bd. Dacia 51, etaj 1 , București.

Sorin Purcaru s-a născut în anul 1971 la Galați. În 2001 a absolvit Universitatea de Arte George Enescu Iași, secția sculptură, clasa Prof. Simion Cristea. A continuat în 2003 cu un Master în arte plastice și apio în 2012 a obținut Doctoratul în arte plastice și decorative.
Este conferențiar universitar la Universitatea de Arte George Enescu Iași.

Sorin Purcaru este unul dintre cei mai activi, dinamici şi creativi artişti din România. Cu un număr important de expoziţii personale şi de grup, artistul s-a remarcat prin consecvenţa şi constistenţa proiectelor artistice, proiecte care propun lecturarea artei sculpturale dintr-o perspectivă contemporană, cu accent pe inovaţie, abordând schimbările şi deschiderile impuse de globalizare şi de comunicarea inter-culturală într-o cheie aparte.

Ludicul, ironia şi umorul sunt atribute ce au fost invocate întotdeauna de criticii de specialitate în legătură cu sculptura sa, iar ele pot fi urmărite şi în lucrările din această expoziţie.

Născut al 9 aprilie 1980 la Slatina, Liviu Mihai a studiat la Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti – secţia Grafică (2001-2005.  Liviu Mihai are numeroase participări internaţionale, iar în ultimii ani artistul preferă scena artistică londoneză, unde se pare că efervescenţa artei contemporane e la un nivel maxim şi unde a câştigat, în anul 2014 , unul dintre cele trei premii GAA Oxford International Art. .

„Proiectul acesta nu este atât de unitar ca celelalte la care am lucrat, nici nu am vrut să fie pentru că nu am gândit doar un proiect, nu am cercetat o temă anume, mai multe chiar. Procesul creației a fost foarte organic și mai puțin sistematizat, e o selecție de lucrări făcute în ultimul an și jumătate. Temele sunt destul de diferite între ele și sunt preocupări ale mele de ordin interior care revin în actualitate sau sunt procese prezente transpuse în materie picturală. Făcându-mi o autoanaliză, observam cum memorii foarte vechi revin în conștient și mă fac să le reconsider artistic. Motivul câinelui sau compozițiile cu bibelou sunt elemente ale copilăriei de fapt, profunzimea memoriei fiind foarte vastă, substraturile sunt numeroase. Un amestec de memorii vechi, politică actuală, îngrijorare spirituală, sexualitate, fatalitate, temeri și speranțe, sunt toate adunate ca într-un cuptor bine închis care le frământă, iar creierul încearcă să stabilească conexiunile dintre ele și poate să le explice. Neliniștea și frica de un pericol iminent nu este personală, ea există în conștiința comună, eu mi-o manifest doar în felul meu. Se poate așeza confuzia de multe ori, informația e multă și greu de subordonat. Recomand hardurile externe.” ( Liviu Miai )

Expoziţii personale sau de grup:

2016 – Solo show „Keep searching” – Art Yourself Gallery  Bucureşti;

2015-Selected at „Flux” exhibition – Royal College of Art, Londra;

2015 – Solo show „On the inside” – Literaturhaus Salzburg Austria;

 2015 – Solo  show „Receptor” – Nancy Victor Gallery Londra;

 2014 – Selectet group  exhibition TIAF – Rag Factory Gallery Londra;

2014 – Oxford International Art   Fair – 3-rd prize Best OIAF artist;

2013 – London Calling 013-selected group  exhibition, Factory – Art Gallery Londra;

2013 – „Seduction of the Right Angle”, group exhibition, Salonul Mic Bucureşti, Bucureşti;

2012 – „F-line”, solo  exhibition, Uart Gallery, Bucureşti; 2012 – „Human Evolution”, Princely Palace  Curtea Veche, Bucureşti;

2011 – „African Spirit”, solo exhibition, Bucureşti;

 2009 – Oraşul [The City], Sala Dalles, Bucureşti;

2007 – „Digital Sign” group  exhibition,  Den Helder, Netherlands;

2004 – Gaudeamus Award for Painting – Romexpo  Exhibition, Bucureşti.