Expozitii Romania

Expoziția de pictură și acuarelă a artistului Arcadie Răileanu

Sâmbătă 24 noiembrie s-a deschis la Galeria Serfioti din Galați expoziția artistului Arcadie Răileanu. Este cea de-a treia expoziție care are loc în acest nou spațiu al artei plastice din Galați.

Arcadie Răileanu este din Republica Moldova dar s-a stabilit la Piatra Neamț, unde a găsit înțelegere pentru a-și exercita pasiunea pentru artă.

Răileanu a declarat că este mai atras de arta abstractă decât cea figurativă pentru că o consideră mult mai dificilă și mai interesantă. În dimineața zilei de 24 noiembrie, Arcadie Răileanu ne-a surprins cu pasiuninea și rapiditatea cu care și-a montat lucrările în spațiul expozițional. Pe toată durata șederii sale la Galați, Arcadie ne-a încântat cu dulcele grai moldovenesc. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova și al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Răileanu a fost îndemnat să intre în UAP România, dar a avut ezitări pentru că a considerat că „sunt alți artiști din Piatra Neamț care merită să intre înaintea mea”.

Ceremonia a fost deschisă de Florian Doru Crihană care i-a prezentat pe cei doi invitați și anume: artistul Arcadie Răileanu și arhitectul Radu Iatcu. Iatcu este consultant designer al Librăriilor Alexandria și este cel care a înscris expoziția în cadrul programului galeriei.

Florian Doru Crihană a prezentat publicului cadoul primit de la organizator: albumul Saul Steinberg. În afară de partea grafică binecunoscută între specialiști, albumul cupride o impresionantă parte documentară.

Invitatul artistului Răileanu: pictorul gălățean Teodor Vișan.

Invitatul arhitectului Radu Iatcu: caricaturistul Doru Axinte de la Tulcea.

Fotografii: Teodora Codreanu

Un articol Art Showroom