Ivailo Tsvetkov s-a născut la 27 martie 1964 în Sofia,capitala Bulgariei. După absolvirea Școlii de Artă din Sofia în 1983 a lucrat ca artist / caricaturist în ziarele „Monitorul” și „Telegraful”, iar mai apoi pentru revista „Tema”.

Este membru al Uniunii Artiștilor plastici din Bulgaria și președinte al FECO Bulgaria (Asociația Europeană a Caricaturiştilor). Ivailo Tsvetkov a prezentat lucrările sale la mai multe expoziții individuale în Bulgaria și din străinătate. De asemenea, a participat la numeroase expoziții colective în multe țări ale lumii : Osijek (Croația, 2006), Surgut (Rusia, 2008), Presov (Slovacia) și Kruishoutem (Belgia) etc. A participat la festivaluri și concursuri internaționale de caricatură din Italia, Franța, Brazilia, Slovacia, România, Rusia, Israel, Iran, Portugalia, Polonia, Turcia și Belgia.

Tsvetkov a câștigat mai mult de 70 de premii internaționale pentru caricaturile sale.

Ivailo Tsvetkov a publicat două albume de caricaturi în 1996 și 2016.

A fost membru al juriilor din cadrul festivalurilor și concursurilor internaționale de umor din Bulgaria, Italia, Iran,România,Germania, Turcia, Ucraina, Macedonia și Rusia.