Jitet Koestana, cu nume real Koestano s-a pe 4 ianuarie 1967  în localitatea Semarang, din Indonezia.

Jitet și-a câștigat notorietatea cu cu talentul său pentru caricatură,lucrările sale  fiind publicate de cele mai importante ziare și reviste din țara sa natală.

Pasionat de caricatură încăde la o vârstă fragedă ,vocația sa a devenit complementară cu numele original dat de părinți „Koestono”, care mai tărziu s-a transformat în Koestana pentru a impresiona dinamic. Renunțând la studii, Jitet a luat în primire o tonetă a părinților săi, ajutându-i pe aceștia să vândă cărți de tot felul.

Acolo, printre clienți, a întâlnit persoane, inclusiv prieteni care aveau ca hobby caricatura, precum Slamet Baijuri, creatorul personajului Bogel, care l-a prezentat comunității caricaturiștilor din Semarang. Din acel moment, a început să se preocupe și mai mult  de pasiunea sa pentru desenul satiric, studiind tipurile de hârtie, cernelurile și alte materiale necesare executării lucrărilor.

Ascensiunea carierei sale a  continuat spectaculos, caricaturile sale fiind preluate de publicațiile din toată mass-media indoneziană.

Jitet a primit o rubrică permanentă de umor în ziarul Java Pos la care a colaborat timp de 3 ani, perioadă după care s-a mutat la tabloidul Healty unde a lucrat timp de 5 ani. În continuare, Jitet a devenit ilustrator la tabloidul Senior, o filială a grupului Kompas Gramedia. În cele din urmă, Jitet a fost solicitat de către Kompas să publice permanent caricaturi politice, înlocuindu-l pe celebrul caricaturist Semua Tentang, cunoscut ca  G.M. Sudarta.

Jitet Koestana a participat la foarte  multe concursuri și festivaluri naționale și internaționale de caricatură, obținând o mulțime de premii.  

 

Premii:

 

Marele Premiu la Festivalul Internațional de caricatură din Coreea de Sud ,1997

Marele Premiu la Festivalul internațional de caricatură – Cordoba,Spania ,2000

Marele Premiul la Salonul de caricatură din Siria, 2005

Golden Prix la Expoziția internațional de caricatură Kyoto – Japonia ,2010

Pe lângă activitatea de caricaturist, Jitet Koestana  a publicat mai multe albume de caricatură împreună cu câțiva  cunoscuți caricaturiști din Indonezia,cum ar fi Darminto M. Sudarmo, Arif Sutristant, Didie SW și Thomdean.