Milenko Kosanovic s-a născut pe 9 septembrie 1948 în Bajmok, Serbia.
La Subotica a urmat Școala MTŠC de desen tehnic industrial ,ca mai apoi să-și completeze educația artistică la Școala Pedagogică Superioară din Belgrad. În cadrul Institutului Iugoslav de Jurnalism din Belgrad, a absolvit Școala de Design grafic pentru ziare si reviste.
Din 1966, ocupația sa de bază este cea de ilustrator și caricaturist,fiind considerat unul dintre veteranii caricaturii sârbe.Pe parcursul a peste patru decenii de activitate, Kosanovic a publicat cateva mii de caricaturi în multe ziare și reviste din Serbia și din străinătate,precum ”Suboticke novine”,”Trn”, ”Huper”, ”Ekspres”, ”Pregled” , ”E.G.E.”(Franța), ”Cartoonshtok”(Anglia) , ”Artisans”(Canada) ,” Nebelspalter” (Elveția).
Până la pensionare, a lucrat pentru săptămânalul „Știri Subotica ” în departamentul tehnic.
Artistul a avut mai multe expoziții individuale și a participat la numeroase expoziții colective din Serbia și din strainătate.A contribuit cu ilustrațiile sale la editarea multor cărți și a creat multe postere, insigne,panouri publicitare etc. De-a lungul întregii sale cariere , Kosanovic a primit peste 130 de premii interne și internaționale,printre care: Bordighera (Italia) -1976, Montreal (Canada) – 1977, Belgrad (Serbia) – 1978, Skopje (Macedonia) – 1980, Duisburg (Germania) – 1983, Ancona (Italia) – 1985,Zelena Gora (Polonia) – 1988, Ljubljana (Slovenija) -1988, Krusevac (Serbia) – 1996, Sokobanja (Serbia) – 1996, Belgrad (Serbia) – 1996. Sokobanja(Serbia) – 1998, Tokyo (Japonia) – 2001,Berlin (Germania) – 2013,Goris (Armenia) – 2018…
Este,de asemenea,cîștigătorul prestigiosului premiu ”Golden Pjer”acordat de revista ”Večernje novosti”,din Belgrad. Kosanovic este membru al Asociației Artiștilor și Designerilor de Artă aplicată din Serbia (ULUPUDS).
Locuiește și creează în nordul Serbiei, în orașul său natal Bajmok.