S-a născut în 1968 la İzmit.,Turcia. După absolvirea învățământului primar, secundar și liceal în İzmit ,Oğuz Gürel a studiat la Universitatea din Marmara, Facultatea de Arte Plastice,secția de Artă Decorativă.
A început să deseneze încă din anii de școală elementară, caricatura preocupându-l începând de la vârsta de 15-16 ani.Prima caricatură a publicat-o  într-un ziar local ,”Kocaeli’, în 1989.
La începutul carierei sale ,artistul a colaborat  cu ziarele și revistele locale Apoi  a publicat caricaturi  la o mulțime de publicații naționale,precum Girgir, Hibir, Çarşaf, Firt, Cumhuriyet, Milliyet, Güneş, Avni, Bilim ve Sanat, Kelaynak, Go, Sifir, Hürses, Gösteri Sanat, Global Gazetesi, Limon,precum și în revistele de umor Karikatur, Fesat , Don Quijote, Tatak, Küstah etc
Oğuz Gürel a publicat în seria de cărți intitulată ”Descendenții lui Nastratin Hogea”. propriul său album de caricatură și are ăn palmares ,până în prezent ,19 expoziții personale de caricatură, vernisate în multe orașe din Turcia.
A participat,de asemenea, la multe concursuri și saloane naționale și inernaționale de caricatură ,obținând peste 100 de premii.
Oğuz Gürel este membru al Asociației Caricaturștilor din Turcia (timp de un an a fost chiar președintele Asociației ) și membru FECO (Federaţia Internaţională de Caricatură ), membru Witty World (Clubul caricaturiștilor din S.U.A.) și membru al Clublului caricaturiștilor și scriitorilor umoriști din S.U.A.
PREMII:
Premiul Abdi İpekçi al cotidianului Milliyet din Istanbul,Turcia – Premiul II
Asociația de Presă din Turcia – Premiul I
Concursul internațional Courage World Cartoon Taiwan – Premiul II
Festivalul de film Ankara – Premiul Special
Concurs de caricatură Nehar Tüblek – Premiul III
Ankara Çankaya Belediyesi – Premiul Special
Festivalul Intenațional de Umor Cuba – Premiul II
Concurs de caricatură Serdar Cakirer – Premiul I
Salonul Internațional de caricatură ”HumoDEVA”România – Premiul Special
Concursul Internațional de caricatură de la Tabriz,IRAN – Premiul Special
Antalya Rotary Club – Premiul Special
Salón Mercosur Internacional de Humor Gráfico Premio Diogenes Taborda,Argentina – Mențiune
Salonul Internațional de Umor Paraguacu,Brazilia-Premiul II
Concursul Internațional de caricatură de la Peja ,Kosovo – Premiul II
Concursul Internațional de caricatură ” Molla Nasreddin” din Azerbaijan – Mențiune de Onoare