PEDRO SILVA este un artist vizual portughez care s-a născut în 1975 în localitatea Grijó, Vila Nova de Gaia, Portugalia. Este absolvent al Facultatății de Construcții din Porto,unde a obținut și diploma de master în Tehnologia si Managementul Construcțiilor.

Creația sa variază de la desenele animate la caricatură, la benzi desenate și ilustrații de carte pentru copii.A început să lucreze ca ilustrator în agențiile de publicitate când a început boom-ul computerului,dezvoltând un stil de ilustrare bazat pe o gândire conceptuală, asistat de know-how-ul tehnic și concretizat printr-o superbă execuție.

În prezent Pedro Silva este grafician designer la Agenția Senior Motion și editor video la o companie de impermeabilizare și acoperire a caselor, la care este partener și director tehnic.

Caricaturile lui Pedro Silva au fost premiate la numeroase concursuri naționale și internaționale.

Ediția din acest an a concursului internațional de caricatură PortoCartoon desfășurat în orașul Porto din Portugalia, pe lângă tema apel „Curățenia planetei”,a inclus și două premii speciale pentru caricatură, care au omagiat două celebrități mondiale: Amalia Rodríguez, celebra cântăreață portugheză de fado și Woody Allen, binecunoscutul actor și regizor american. Câștigătorii au fost Antonio Santos (Santiagu) și Pedro Silva, ambii artiști portughezi.