Thierry Olivier s-a născut la Rouen în 1965 și este un desenator,ilustrator și creator de benzi desenate francez. Fiul unui mecanic și dealer de mașini Panhard și Citroen, Thierry și-a urmat tatăl și s-a înscris la o școală profesională de mecanică auto. Timp de 11 ani lucrează în diferite industrii ,precum metalurgia, industria farmaceutică sau imprimarea digitală.
În tot acest timp, Thierry și-a cultivat pasiunea sa pentru desen, în paralel cu pasiunea pentru cursele de mașini care i-a permis să devină pilot de testare a automobilelor sedan.
Din 1998 și până în 2002 colaborează ca și caricaturist de presă și umor la „L’Écran Fantastique.”Din 2002, edițiile SEMIC îi oferă ocazia de a realiza (scenariu și desen) câteva povești complete sau episoade ilustrate, având ca personaje super eroi (Zembla, Blek le Roc, …)
În 2005, designerul a abandonat industria ,dedicându-se în exclusivitate desenului,artistul colaborând cu lucrările sale la mai multe fanzine (Scarce, Back-up, Pimpf-mag) și la ziarul francez „La Dépêche” ,ca și caricaturist de presă.Această activitate publicistică i-a facilitat participarea la festivalul de caricatură de presă și umor de la Louviers.De asemena,în 2005 ,împreună cu 12 scriitori și caricaturiști artistull participă la albumul colectiv ”Amiante, chronologie d’un crime social”,denunțând cu ajutorul a 15 scurte povestiri fraudele comise din interese politico-financiare.Cartea a obținut Premiul Tournesol la Angoulême.Și tot în 2005,artistul începe colaborărea cu A.N.B.D (Asociația Normandă de Benzi Desenate) care-i publică albumul colectiv de benzi desenate ” Au Pas de l’Ane „
Soarta i-a surâs în 2007 într-un joc pe RTL,când Thierry a câștigat o sumă confortabilă care i-a permis să-și finanțeze publicarea primului său album solo de benzi desenate,intitulat ” Affreusement vôtre ; recueil d’histoires méchantes ” , de către ANBD).Concepute în alb-negru, în genul celor din anii ’50, benzile desenate din album au fost inspirate,în mare măsură, de filmele horror. De asemenea, în 2007, a început o colaborare cu revista Pif Gadget la care a publicat ”Mitul lui Frankenstein”, iar în anul următor, ”Dracula”. În același an apare ”Histoires et Légendes normandes (Eure du Terroir).”
Pentru albumul următor,Thierry a contactat o nouăeditură,Wetta,specializată în benzi desenate și care i-a asigurat o bună distribuție a lucrărilor sale către librarii specializați în vânzările de cărți cu benzi desenate..Au urmat ,de-a lungul anilor,o serie lungă de albume solo sau colective: Oncle Mordreed,Zombi Story, Frankenstein, L’encaisseur, Dorgan le proscrit, Dracula et Coup de sang și multe altele.
În 2009, participă la albumul colectiv ”www.opalebd.com … 10 ani!” (The Fibula), realizază portofoliul ”Ex-Dracula (Abracabd)” și lansează albumul ”Escapade at the castle” (la ANBD).
Marele iubitor al benzilor desenate americane și al monștrilor de toate felurile, Thierry îi place să introducă o notă de umor inedit acestor desene, după cum reiese din ilustrațiile site-urilor sale ICI și LA.
„Autorii mei preferați în domeniul benzilor desenate franceze și americane”, ne spune el, „sunt profesorii și mentorii mei improvizați: André CHERET sau Marcel GOTLIB, precum și autorii perioadei Vaillant-Pif, Pilote, Hara Kiri ,pentru partea francofonă. Autorii cărților de benzi desenate americane care m-au influențat și de a căror muncă continui să mă bucur, sunt foarte numeroși, dar îi prefer , în special,pe cei care au lucrat în perioada glorioasă, la EC Comics: Marvel, DC, Warren … „
Thierry Olivier este redactorul șef şi, în acelaşi timp, directorul revistei ZOO, o publicaţie culturală franceză, specializată pe domeniul benzii desenate. Apare din 2004, de 6 ori pe an, într-un format A4, cu 52-60 de pagini în culori, acoperind actualitatea BD franco-belgiană dar şi comics şi manga.
Thierry Olivier este stabilit în Normanville,Haute-Normandie,Franța.