Toni D’Agostinho este ilustrator, caricaturist,dramaturg, actor,scenarist,regizor  și sociolog brazilian.

Toni D’Augustihno este considerat de mulți critici de artă ca fiind unul dintre cele mai importante nume din caricatura contemporană braziliană. Având o acută sensibilitate și un talent excepțional,demn de respect și admirație, artistul sintetizează  cu umor ,soft  sau de-a dreptul acid, punctele nevralgice ale vieții cotidiene.

Curriculum-ul lui D’Augustino este impresionant : a studiat sociologia la Fundação Escola de Sociologia e Política din São Paulo (FESPSP); arte plastice la Fundação das Artes din São Caetano do Sul și la Escola Panamericana de Artes ; a urmat cursurile de actorie în cadrul SEMDA – (Seminarul privind artele dramatice Arena) sub conducerea dramaturgului brazilian Chico de Assis;are diplomă de master în cadrul Programului post-universitar de științe sociale PUC-SP.

În peste două decenii de activitate artistică, a colaborat cu mass-media, publicându-și caricaturile în toată Brazilia, America Latină și Europa,și având apariții la emisiuni tv live,precum spectacolul Show do Tom la canalul Record și Raul Gil la canalul Bandeirantes.

A publicat  caricaturi și ilustrații în multe ziare și reviste ,precum ”Folha de  São  Paulo”, Valor Econômico,revista ”Cult” și alte publicații ale unor importante edituri, ca Abril, Globo și Moderna,Siciliano. În prezent este colaborator al principalelor edituri din Brazilia, precum Globo, Bregantini,Carta și Escala.

Artistul folosește în execuția lucrărilor aerograful ( pulverizator de straturi de culori),într-o adevărată demonstrație de virtuozitate care îi permite realizări artistice generoase ,într-o notă suprarealistă și care pot rivaliza oricând cu orice operă de artă.

A participat la trei expoziții de caricatură : ” 50 razões para rir”- 2009 (”50 de motive pentru a râde”), ”Futebol Cabeça”- 2010, (”Capii Fotbalului”) și ”Os Gatos da Santa Casa -2011(”Pisicile din Casa sfântă”) ,toate lucrările sale  fiind expuse în stațiile de metrou din São Paulo. Lucrările din prima expoziție, ”50 motive pentru a râde”, au făcut obiectul unui album de caricaturi publicat în  editura ”Noovha America”, cu care Toni a câștigat al 22-lea trofeu la Mix HQ  , categoria „Best Cartoon Publishing”.

Începând cu 1996, D’Augustino a ilustrat evenimente importante,precum Salonul Auto de la São Paulo, lansarea DVD-ului Cars (Disney), Fenasoft și multe altele. În 2006, urmare a Cupei Mondiale de fotbal, a fost invitat să participe împreună cu caricaturiștii Baptistão și Charlie Muller,la expoziția de caricatură ”Capii Fotbalului,” vernisată la centrul cultural SESC Vila Mariana. Pentru ”Banco do Brasil”(”Banca Braziliei”), a creat expoziția ”Nanquim no Machado,” în care a expus lucrări inspirate de personajele scriitorului brazilian Machado de Assis.

În calitate de dramaturg a scris „Culoarea pe care nimeni nu o cunoștea”, piesă de teatru pe care a și regizat-o pe scena Centrului Cultural SESC Vila Mariana și la Teatrul Alfredo Mesquita; ”Ultimul erou”, în regie proprie,cu premieră la centrul cultural SESC Santo André; și INSANUS , în regia lui Chico de Assis și în scenografie proprie.

Ca regizor de teatru a pus în scenă  : ”Ce a făcut Dumnezeu înainte de a crea universul?” de Chico de Assis, cu care a debutat la Centrul Cultural SESC Bertioga; ”Povestea incredibilă a omului care nu a râs”, premiera la Centrul Cultural SESC São Caetano do Sul, ”Frumoasa Adormită” de Cláudio Tovar , care s-a jucat la Teatro Gazeta; ”Andanças de Gecko”, de Marilia Moreira, care s-a jucat un sezon  întreg la Centrul Cultural São Paulo; și ”O pagador de promessas” de Dias Gomes.

A fost coordonator al grupului de teatru al Casei de Cultură din Santo Amaro  și  secretar pentru  cultură  la São Paulo.

În plus față de acest vast curriculum, Toni D’agostinho este, de asemenea, antreprenor al unui proiect website de comerț electronic destinat vânzării de produse și servicii și administratorul paginii facebook ,intitulat ”O Brasil é um Hospício.”