TVG Menon, alias kar2nist, este un caricaturist indian independent care s-a născut la 30 noiembrie 1939 în Ernakulam, statul Kerala, India.

Hobby-urile sale includ, printre altele, fotografia, pictura, grafica computerizată, filmarea, editarea clip-urilor și, nu în ultimul rând, caricatura politică și socială.

Este titularul unei licențe în fizică, precum și posesorul unei diplome în inginerie electrică la Universitatea din Delhi.

La începutul activității sale de caricaturist, începând cu 1980, a contribuit cu lucrări pentru revistele și ziarele indiene. Menon a publicat în mod regulat caricaturi timp de mai mult de 2 ani într-unul dintre cele mai importante ziare de limbă engleză din India.

În 2005 a câștigat, premiul pentru „Cea mai buna caricatură” instituit de Academia de caricatură a statului indian Kerala. De asemenea, în 2011, a fost onorat de Academia Lalitha Kala din Kerala cu mai multe premii la concursurile de caricatură organizate sub patronajul acesteia.

În ultimii ani,a participat la numeroase concursuri și expoziții internaționale de caricatură,lucrările sale fiind prezente în expozițiile colective intinerante din Franța, Croația și Portugalia.

Asociația caricaturiștilor profesioniști din România a găzduit, de asemenea, o pagină web completă a caricaturilor sale dedicată personalităților celebre românești. Menon a expus peste 350 de caricaturi în galeria sa de pe Toonpool.com.

De asemenea, în ultimii ani a contribuit periodic la două reviste de caricatură on-line numite „Bostoons Themag” și „Toon Mag”, precum și pentru „Brazil Cartoon International.”

Mai recent, șase din caricaturile sale prezente la concursul indian de caricatură având ca temă „Schimbările climatice” au fost acceptate pentru o expoziție vernisată cu ocazia Conferinței internaționale privind schimbările climatice și Himalaya, desfășurată la New Delhi.

Menon și-a publicat o serie de caricaturi în The Indian Indian, o revistă prestigioasă bi-lunară care a fost editată în Dubai.

În prezent, Menon duce o viață retrasă și liniștită împreună cu soția sa, în Kakkanad, o suburbie a orașului Kochi, în statul sudic al Indiei, Kerala.